Schitul Țibucani

Schitul Țibucani

luni, 22 iulie 2013

Hramul istoric al Schitului Țibucani

Sfânta Mironosiță Maria Magdalena
-22 iulie 2013-

În poiana liniștii străvechea aşezare monahală a îmbrăcat astăzi 22 iulie 2013 veșminte de sărbătoare.
Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de arhimandritul Vichentie Amariei, starețul Mănăstirii Secu, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. La momentul de sărbătoare au participat mulțime de credincioși ce au înfrumuseţat slujba prin prezenţa lor.
 La finalul slujbei, preacucernicul părinte Eugen Ungureanu de la parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Paşcani a adresat un cuvânt de învăţătură în care a punctat principalele momente din viaţa Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena, cea întocmai cu Apostolii şi semnificaţiile acestei sărbători pentru viaţa duhovnicească a fiecăruia. Totodată părintele a aşezat cuvânt de preţuire și felicitare la inima preacuviosului părinte arhimandrit Vichentie Amariei stareţul Mănăstirii Secu, părintelui Hrisostom Filipescu egumenul Schitului Ţibucani, oficialităților locale, precum şi tuturor ostenitorilor şi binefăcătorilor acestui sfânt lăcaş.
Sfânta Liturghie a fost urmată de Parastasul pentru cei adormiţi.
Pelerinii au primit la sfârșit câte un pachet cu alimente din partea obştii Schitului „Sfânta Mironosiță Maria Magdalena” Țibucani.
Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, prima martoră a Învierii Mântuitorului, să ne dăruiască tuturor pacea, bucuria și lumina izvorâte din mormântul lui Hristos! Amin.Slujba de Priveghere

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu