Schitul Țibucani

Schitul Țibucani

sâmbătă, 7 aprilie 2018

Hristos a înviat!


Învierea Domnului, 8 Aprilie 2018

„Dacă ați înviat împreună cu Hristos, pe cele de sus căutați-le, acolo unde este  Hristos șezând de-a dreapta lui Dumnezeu.” (Coloseni 3, 1)




„Privegheaţi! Staţi tari în credinţă! Îmbărbătați-vă! Întăriți-vă! Toate ale voastre în dragoste să se facă!” (I Cor. 16, 13).


Prin Învierea Domnului nostru Iisus Hristos a încetat a se mai auzi în univers glasul morții. Lumina Învierii este mai presus de lumina soarelui, iar dacă lumina soarelui se va sfârși, lumina Învierii va rămâne veșnic. Această lumină rămâne mărturie în veșnicie că Cel Ce a spus despre Sine: „Eu sunt Lumina lumii“ (Ioan 8, 12) a biruit întunericul în care zăcea omul în urma căderii în păcat.
„Îndrăzniți, Eu am biruit lumea“ (Ioan 16, 33) le-a spus Hristos Apostolilor și ucenicilor Săi, iar nouă, celor de azi, ne spune: „Îndrăzniți, iubiți-i pe semenii voștri“! Praznicul Învierii Domnului să aducă lumină și pace în inimile noastre și în țara noastră. Iertați-vă, iubiți-vă, mângâiați-vă și ajutați-vă, pentru a ajunge fii iubiți ai lui Dumnezeu.
La Înviere, Hristos Domnul a lăsat pace și lumină în inimile Sfinților Săi Apostoli și a Preacuratei Sale Maici. Vă doresc să aveţi parte în aceste zile, de bucuria pe care a avut-o Maica Domnului când L-a văzut pe Fiul Său Înviat. Praznicul praznicelor și sărbătoarea sărbătorilor să Vă înmulțească bucuria vieții!
Hristos a înviat!

Egumen
Ieromonah Hrisostom Filipescu



3 comentarii:

  1. Adevărat a Inviat! Bucurie sfânta ! Mulțumim părintele nostru !

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat a inviat! Va doresc, parinte drag, ca Domnul sa reverse bucurie si pace in sufletul dumneavoastra frumos si senin,iar dumneavoastra sa dati din ele mai departe credinciosilor! Sarbatori binecuvantate tuturor!In coltul dumneavoastra de rai de la Tibucani bucuria Invierii nu se sfarseste niciodata,iar noi venim cu drag sa ne incarcam spiritual!

    RăspundețiȘtergere